IMAGINI FOTO – VIDEO // EXPLOZIE la Rezina și Râbnița!

Este vorba despre telefericul industrial avariat, ce se întindea peste rîul Nistru, situat în preajma oraşelor Rezina şi Rîbniţa. Plasa de protecţie a fost demolată printr-o explozie controlată. Pentru operaţiunea în cauză au fost utilizate aproximativ 80 kg de substanţe explozibile, masa totală a plasei demolate constituind 90 tone.

Materialul explozibil a fost instalat pe suprafața plasei de către geniştii Armatei Naţionale împreună cu specialiştii Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse și salvatorii din Republica Moldova.

Locuitorii din preajmă au fost informați preventiv și evacuați, circulaţia în zona de risc fiind blocată. Măsurile de securitate au fost întreprinse pe ambele maluri ale Nistrului.

Substanţele explozibile au fost puse la dispoziție de către Armata Naţională a Republicii Moldova. Următoarea etapă va constitui extragerea segmentelor de plasa din apă. La efectuarea acestor lucrări va fi utilizat elicopterul MI-26T.

Amintim că demontarea telefericului industrial Rezina-Rîbniţa se efectuează în rezultatul înţelegerilor care au avut loc în luna mai 2013, în cadrul procesului de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean.

teleferic

teleferic2

teleferic3

teleferic6

teleferic7

teleferic8

teleferic10

teleferic11

About Author

admin