Încă CEVA despre Kroll

Raportul agenției Kroll, care a fost achitat din buzunarele contribuabililor moldoveni, a șocat pe de o parte prin neputința sa, iar pe de alta prin inutilitate. El este inutil pentru că nu se bazează pe nimic altceva decât pe articole apărute în presă. Este slab deoarece așa și nu au fost depistate urmele presupuselor sume de bani scoase din țară. Dar un miliard de euro, despre care vorbesc toți, ar fi trebuit să lase urme! Este cam neglijent lucrul acestei companii, cu un renume atât de serios, care a cerut pentru activitatea sa peste 400 de mii de euro. Atât de neglijent încât s-au iscat dubii serioase referitor la veridicitatea raportului. Mai ales că Kroll nici nu se grăbește să confirme autencitatea acestuia.

Acordând o atenție deosebită materialelor publicate în presă, Kroll, nefiind clar de ce, a ignorant un șir de documente care stau la suprafață. Spre exemplu rezultatele auditului anual pe care băncile îl pregătesc pentru Banca Națională. Relevanța acestor rapoarte este că auditul este efectuat de companii cu renume, de nivelul «Pricewaterhouse Coopers». Calificarea acestor companii nu este cu nimic mai prejoasă decât a Kroll. Iar reputația acestor companii de audit exclud orice posibilitate de falsificare a rapoartelor. Toate cele trei bănci ale căror activitate a fost investigată de Kroll aveau asemenea rapoarte care au fost elaborate de lideri mondiali în domeniul auditului și care au fost publicate pe paginile web oficiale. Dar el, nu este de înțeles de ce, nu figurează în raportul Kroll. Iar acest lucru este foarte straniu pentru o agenție care a fost angajată să identifice tot adevărul pentru ca să poată fi găsit vinovatul.

Dacă într-adevăr raportul Kroll nu este un fals, atunci ar trebui să răspundă la o întrebare simplă : dacă banii (miliardul) a fost scos undeva, atunci unde? Unde se află în prezent? Kroll (dacă într-adevăr este vorba despre această companie), menționează tangențial că banii au ajuns într-o zonă off-shore. Adresa exactă nici juridică și nici cea de facto în raportul publicat nu există. O formulă de basm: du-te acolo, nu știu unde, caută ceva, nu știu ce.

sursa: newsru.md

About Author

admin