Întrevedere Andrian Candu – Fiona Hill: Oficialii americani apreciază creşterea economică înregistrată de țara noastră


Oficialii americani apreciază creşterea economică înregistrată de Republica Moldova şi îndeamnă Chişinăul să continue reformele. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul unei întrevederi între preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate.

În cadrul întrevederii, Andrian Candu a vorbit despre reforma în sectorul financiar-bancar, care a adus stabilitate și vine să crească credibilitatea sistemului bancar. Referindu-se la securitatea energetică, oficialul moldovean a comunicat despre proiectele în derulare pentru diversificarea surselor de energie electrică și gaz.

La rândul său, Fiona Hill a salutat inițiativa instituirii unui Centru strategic de coordonare pentru Moldova, Georgia și Ucraina. În context, ea a punctat că este nevoie să lucrăm împreună pentru a stopa influența rusească în regiunea de Est a Europei.

În acelaşi timp, Andrian Candu a comunicat despre acțiunile întreprinse pentru fortificarea cooperării trilaterale cu Ucraina și Georgia, schimbul de expertiză între cele trei țări pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și despre proiectul legat de Centru Strategic de Coordonare.

Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova.

About Author

admin