Întrevedere de rang înalt la Bruxelles // Ministrul Ulianovschi s-a întâlnit cu Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere


În cadrul vizitei sale de lucru la Bruxelles, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra priorităților dialogului politic între Republica Moldova și Uniunea Europeană și perspectivelor realizării programului de asistență macro-financiară. Oficialul moldovean a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere, de a spori ritmul de implementare a reformelor, precum și promova o comunicare mai intensă între autorități și instituțiile europene.

O atenție specială a fost acordată reformei justiției, Ministrul Ulianovschi informând pe Comisarul Hahn despre pachetul de măsuri ce urmează a fi implementat pe parcursul anului curent. La fel au fost abordate unele aspecte ale reformei administrației publice, în special consolidării capacității instituțiilor.

Comisarul Hahn a exprimat asigurări ca Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin pentru agenda de reforme a Republicii Moldova, reiterînd importanţa impactului transformărilor promovate asupra cetăţenilor.

Adițional a fost discutată situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării unei dinamici pozitive în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor.

About Author

admin

  • Harton

    Tinerel, dar vedem că aduce rezultate bune, mai ales că a convins și SUA să ofere niște milioane pentru dezvoltarea țării.

  • Marcel

    Vreau sa vad rezultate, nu doar intilniri. De la alte intrevederi venea cu investitori si parteneri, deci sa vedem cu ce vine acum.

  • Maria Furtună

    Pașii sunt fixați pentru o dezvoltare mai buna a tării. Si asta poate avea loc doar prin colaborările cu partenerii externi