Ion Ceban vine la lucru cu bicicleta sau cu trotineta. Ce spune despre infrastructura pentru bicicliști

Ion Ceban, de 10 zile, vine la lucru cu bicicleta sau cu trotineta. Primarul afirmă că în așa mod reușește să vadă problemele din sectoare și locurile unde responsabilii mai întârzie să intervină.

„Des sunt întrebat dacă este complicat sau nu?

Recunosc, infrastructura pentru biciclişti nu a fost dezvoltată în oraş, fapt care îngreunează deplasarea. Actualmente depunem eforturi pentru a ajusta și a crea condiții în acest sens. Cu toate acestea reușesc să ajung repede dintr-un punct în altul al oraşului. Mersul pe bicicletă este un sport sănătos, dar trebuie să fie şi comod, pentru aceasta muncim”, a conchis primarul.

Anterior, primarul general Ion Ceban a anunțat că vor fi amenajate mai multe piste pentru bicicliști, pentru a facilita utilizarea transportului ecologic în Chișinău. Edilul capitalei afirmă că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, municipalitatea este în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

About Author

admin