Iurie Leancă critică aprecierile Maiei Sandu referitor la concluziile Consiliului UE: Contrazic tot prin ce s-a remarcat dânsa în activitatea sa politică anterioară

Vicepremierul Iurie Leancă este de părere că aprecierile critice, făcute pe Facebook de liderul PAS, Maia Sandu, cu privire la concluziile Consiliului UE despre Moldova, au fost pripite. Iar când le va compara cu cele din 2016, va constata că nu e cea mai fericită zi din cariera sa politică.

„Maia Sandu încă nu a apucat să citească concluziile. Sunt detaliate și e nevoie de ceva timp și răbdare. Când va lua act, le va compara cu cele 2016, mă tem că va constata că aceasta nu e cea mai fericită zi din activitatea sa politică. Fiindcă, de fapt, aceste concluzii contrazic tot prin ce s-a remarcat dânsa în activitatea sa politică anterioară”, a declarat Iurie Leancă la un briefing, fiind solicitat de jurnaliști.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană le sugerează politicienilor care se declară pro-europeni să asimileze limbajul care se conține în concluziile și în poziția generală a Uniunii Europene și ”să nu se sinchisească, atunci când sunt cuvinte de laudă, adresate de partenerii europeni, să le repete și ei”.

În opinia oficialului, concluziile Consiliului UE arată că Uniunea recunoaște că Republica Moldova a inițiat și reușit în promovarea mai multor reforme în domenii-cheie. În concluziile precedente, în 2016, tonalitățile erau diferite.

sursa: politics.md

About Author

admin