Lumânările de la Biserică se vor SCUMPI! Inițiativa Maiei Sandu de a crește veniturile la bugetul de stat

Lumânările vândute la biserici s-ar putea scumpi cu cel puțin 50%. Aceasta se va întâmpla dacă inițiativa liderii PAS, Maia Sandu va deveni lege. Cunoscută pentru politicile sale împotriva Bisericii, Maia Sandu a decis că, dacă nu poate impozita la general activitatea bisericii, să meargă pe acțiuni separate.

Astfel, proiectul prevede stabilirea cotei de TVA de 50% pentru o lumânare vândută în Biserică, ceea ce înseamnă că prețul unei lumânări va crește cu cel puțin 50 la sută. Prin urmare, o lumânare care acum costă 10 lei, va costa deja cel puțin 15 lei, iar cele de 5 lei, vor costa cel puțin 7,50 lei etc.

Și aceasta nu e singura modificare pe care o promovează Maia Sandu. Deoarece va exista deja și o relație cu bugetul de stat, Bisericile vor fi impuse să aibă aparat de casă, pentru ca fiscul să poată verifica, în timp real, câte lumânări se vând. Lidera PAS crede că anual din plata TVA pentru lumânări se pot încasa la buget circa 120 de milioane de lei. „De ce la lumânările vândute în magazine și piață sunt se aplică TVA, iar la cele vândute în biserică, nu?”, se întreabă Maia Sandu, care optează pentru egalarea acestor produse. 

Această inițiativă va fi printre primele înregistrate în Parlament de către Olesea Stamate, candidatul PAS, dacă va câștiga alegerile noi în circumscripția Hîncești.

Potrivit membrilor PAS – asta inseamna sa poti lua decizii tehnocrate si un asemenea pas se încadrează perfect in tot ceea ce înseamnă SmartGov sau Harvard Economic Policies.

*articolul de mai sus este un Pamflet si trebuie tratat ca atare.

 

 

About Author

admin