Mai multe ambasade din Beijing au făcut avertizări despre posibile ameninţări

Poliţia din Beijing a sporit, joi, măsurile de securitate în jurul unui bar şi într-o zonă comercială frecventate de cetăţeni străini, după ce mai multe ambasade şi-au avertizat cetăţenii cu privire la posibile ameninţări vizând occidentalii, relatează Associated Press în pagina online.

Ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi altor state au anunţat că au primit informaţii privind posibile ameninţări vizând occidentalii în zona Sanlitun în preajma Crăciunului şi şi-au avertizat cetăţenii să fie vigilenţi.

Purtătorii de cuvânt ai ambasadelor respective au precizat că nu pot oferi mai multe informaţii cu privire la potenţialele ameninţări.

Zeci de poliţişti, unii înarmaţi cu puşti, erau de pază în zona menţionată, unde se află numeroase magazine cunoscute şi câteva ambasade. Străzile care duc spre zona ambasadelor au fost închise.

Poliţia din Beijing a anunţat joi că a emis o alertă cod galben, pentru a asigura securitatea în perioada de Crăciun.

Conform reglementărilor, alerta cod galben este nivelul cel mai mic pe o scară cu trei trepte privind alerta de securitate în zonele comerciale şi de divertisment şi este emisă în cazul primirii unor ameninţări sau după descoperirea unor dispozitive suspecte.

Poliţia emite în mod obişnuit alertă cod galben în perioada sărbătorilor.

Sursa: Today.md. / Foto: ap.com.

About Author

Reporter