Mai multe gherete și terase, demontate. Ceban: Una ocupa abuziv o bună parte din trotuar, iar în alt caz proprietarul nu a respectat o decizie de judecată

Capitala continuă să fie curățată de gherete, terase și alte construcții amplasate ilegal, care au actele permisive expirate sau care se află pe spațiu verde și trotuare. Potrivit primarului general Ion Ceban, sunt evacuate și demontate acele construcții unde este permis cadrul legal.

„În sectorul Buiucani este demontată terasa din str. I. Creangă 1, care ocupa abuziv o bună parte din spaţiul public și anume trotuarul. Agentului economic i-au expirat actele permisive în anul 2020. Totodată, au fost efectuate lucrări de eliberare a terenului proprietate municipală de pe str. Cojocarilor intersecție cu str. Alexandru cel Bun, din sectorul Rîşcani. Asta după ce agentul economic nu s-a conformat prevederilor hotărârii instanței de judecată care prevede anularea contractului de arendă funciară, continuând acapararea abuzivă a terenului”, a declarat acesta.

Edilul spune că în acea zonă va fi amenajat un scuar pentru locuitorii municipiului.

„Conform schiței de proiect lucrările includ: amenajarea spațiilor verzi, modernizarea iluminatului stradal, instalarea mobilierul urban şi a camerelor de supraveghere video. Vom acţiona în fiecare caz separat ţinând cont de cadrul legal şi vom continua să eliberăm spațiul public care a fost acaparat abuziv”, a conchis acesta.

About Author

admin