Maia Sandu și Andrei Năstase, acuzați de un deputat socialist de furtul miliardului

Deputatul PSRM Grigore Novac susține că liderul PAS, Maia Sandu, dar și șeful de la PPDA, au atribuții la furtul miliardului. Acesta a semnat mișcării ACUM către instituțiile europene, privind investigarea fraudei bancare, dar nu se asociază nici cu Sandu, nici cu Năstase.

”Eu nu-mi amintesc ca Maia Sandu să fi trântit uşa, să spună: “oameni buni, se fură miliardul.” Eu nu mă asociez cu dânsa. Şi nu mă asociez cu Andrei Năstase, care a fost partener de afaceri cu Ţopa şi altcineva. Să-i spuneţi Maiei Sandu că pe umerii ei tot stă (miliardul – n.r.), inclusiv pe umerii ei”, a declarat Grigore Novac.

Amintim că și deputații PDM au venit cu o petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană, în care cer investigarea implicării PLDM, a liderului PAS, Maia Sandu, și a liderului PPDA, Andrei Năstase, în furtul din sistemul bancar.

”Ne adresăm cu solicitarea de a efectua verificări la nivelul Uniunii Europene, care să vizeze posibila implicare a guvernării PLDM și a doamnei Maia Sandu, care a fost membru al acestei guvernări, în jefuirea celor trei bănci moldovenești. Există indicii serioase că PLDM a fost finanțat în campania electorală din 2014 de omul de afaceri Ilan Șor tocmai din bani proveniți de la aceste trei bănci falimentare, de această finanțare beneficiind o parte dintre candidații PLDM, inclusiv dna Maia Sandu”, se menționează în petiția PDM.

Deputații PDM cer și investigarea liderului PPDA, Andrei Năstase, despre care presa a scris că a organizat proteste pe bani oferiți de Ilan Șor și Vlad Filat.

”Solicităm, de asemenea, ca cercetările să vizeze și persoana dlui Andrei Năstase, președinte al PPDA, despre care există indicii solide că în anul 2015 a organizat proteste de stradă finanțate de către dnii Șor și Filat, cu bani devalizați din cele trei bănci menționate”, s mai spune în petiția citată.

About Author

admin