Mâine va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

După ce mai multe săptămâni s-a desfășurat „Marea Curățenie”, primarul general Ion Ceban invită cetățenii la „Marea Înverzire”. În acest sens, edilul îndeamnă chișinăuienii să facă orașul mult mai verde.

„Așa cum am anunțat la începutul campaniei „Marea Curățenie”, acum începem campania „Marea Înverzire”. Este vorba de plantarea arbuștilor, arborilor și florilor multianuale în mun. Chișinău. Am discutat cu diferiți parteneri, inclusiv și MoldSilva, care ne pune la dispoziție 100 de mii de copaci. 60 de specii, pentru a fi plantate pe mun. Chișinău”, a menționat acesta.

Ceban spune că orașul are faima de oraș verde, lucru care trebuie să nu îl pierdem, iar acest lucru trebuie să fie o carte de vizită a capitalei. Edilul spune că Ambasada Turciei este gata să pună la dispoziție alți 5 mii de copaci.

„Lucrăm pe ceea ce avem la Spații Verzi, alte 7 mii de copaci. Sâmbătă, chiar dacă prognoza spune că o să plouă, ne mobilizăm pe Calea Orheiului, în zona de hipism. Săptămâna viitoare vom face un orar ca fiecare să poată planta un copac”.

Edilul punctează că sunt invitați toți să participe la această campanie mare. „Mâine dăm startul și vă rugăm să vă alăturați. Ne alăturăm la inițiativa globală, pentru a planta și a face orașele cu mai mulți copaci decât avem acum”, a conchis acesta.

Amintim că în cadrul campaniei „Marea Curățenie”, locuitorii capitalei au strâns sute de tone de gunoi din mai multe parcuri din capitală.

About Author

admin