Marian Lupu: nu vom face alianță, iar până vineri vom propune un premier

Președintele PD, Marian Lupu a declarat, într-un briefing de presă, că formațiunea nu va face alianță cu nici un partid și că în trei zile va fi propus un candidat la funcția de premier.

„Alianțele politice nu au fost niciodată funcționale, iar acordurile ușor încălcate. Or, diferențele majore dintre partide nu ne permit să facem alianță cu partidele de dreapta sau cu cele de stânga”, a explicat Lupu.

Liderul democraților a spus că la formarea Guvernului se va merge pe modelul României, unde două partide diametral opuse a votat Guvernul.

”PD nu vine cu o listă de oameni la funcția de premier. Vrem să creăm un nou guvern care să nu fie dependent politic, iar premierul să nu alerge la liderul său de partid și să guverneze cu acordul coaliție în față”, a mai spus Lupu.

În concluzie, Lupu a menționat că formațiunea se va întâlni cu fiecare partid, ca după trei zile „să avem claritate și să ne prezentăm la președintele țării cu un candidat la funcția de premier. Îmi exprim speranța că toate partidele vor accepta invitația la dialog”.

About Author

Reporter