„Mărțișorul” moldovenesc a fost inclus în lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității

Mărţişorul a fost inclus în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, pe o reţea de socializare.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc pe insula Jeju, din Coreea de Sud.

Ziceati ca e iarna ????
Ninge??
Iar la noi e PRIMAVARA!!!
Dragi prieteni, Va anunt cu enorma bucurie, ca la sedinta UNESCO din insula Jeju, Coreea de Sud, “MARTISORUL” nostru a fost INCLUS in LISTA REPREZENTIVA a PATRIMONIULUI CULTURAL IMATERIAL al UMANITATII!❤️❤️❤️❤️
Multumim decembrie! Ai fost generos cu noi in 2016, cand ne-am regasit COVORUL in Lista UNESCO si, iata, azi – “MARTISORUL”
Multumim tuturor celor care au contribuit, in primul rand colegilor nostri din Romania,
Un multumesc aparte Secretarului de Stat pentru cultura , dlui Andrei Chistol, care, si in 2016, si acum a participat personal la onorabila dar dificila misiune de propulsare a dosarelor noastre in Lista! Si a reusit!
Viata lunga , MARTISOR! Te iubim si suntem mandri!”,
a scris Monica Babuc pe Facebook.

Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial cuprinde elemente culturale imateriale din toată lumea, şi are scopul de a le proteja și de a promova înțelegerea semnificației lor. Această listă este publicată de Comisia Interguvernamentală pentru păstrarea Patrimoniului Cultural Imaterial, iar membrii acesteia sunt aleși de statele membre întrunite în Adunarea Generală a ONU.

Lista a fost înființată în 2008 când a intrat în vigoare Convenția pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Imaterial⁠ din 2003.

sursa: publika.md

About Author

admin