Membrii grupării paramilitare de la Bălți, în arest preventiv

teroristi balti

Toți cei 13 membri ai grupării criminale, reținuți miercuri, 25 noiembrie, au primit mandate de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Aceștia, conform declarațiilor făcute de șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc, intenționau să acapareze câteva instituții de stat și să destabilizeze situația în țară.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării criminale, polițiștii au găsit zeci de arme, muniții, cuțite, uniforme militare, mape împărțite pe raioane, dar și o hartă a municipiului Bălți și o alta a Chișinăului, din care reiese clar că aceștia voiau să atace câteva instituții culturale din centrul Capitalei, precum și o bancă și un centru comercial.

Gruparea teroristă planifica să preia controlul asupra zonei de nord a Moldovei și să ajungă în fruntea țării. Aceasta s-a autointitulat „Armata națională a urmașilor lui Kotovski”.

Gruparea paramilitară era în vizorul organelor de drept de mai bine de două luni. În cadrul unor acțiuni de amploare ce au cuprins circa 15 percheziții efectuate în toată țara, membrii grupării au fost prinși.

Procuratura din Bălți a inițiat o anchetă penală pe acest caz.

About Author

Reporter