„Mielul pascal” al lui Năstase s-a retras din cursa pentru Primăria Chișinău. Sergiu Tofilat a colectat doar 2 000 de semnături

Expertul energetic Sergiu Tofilat, care intenționa să candideze independent sau cu suportul unui partid politic pentru funcția de primar al Chișinăului, nu a fost în stare să adune numărul necesar de semnături. În același timp, el afirmă că varianta de a merge în campanie din partea unei formațiuni politice este prematură notează moldova24.info.
Acesta și-a recunoscut neputința într-o postare pe Facebook, după ce a reușit să colecteze doar 2 mii de semnături din cele 10 mii necesare.
Anterior, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că intenția lui Tofilat de a candida pentru funcția de primar de Chișinău ar fi o schemă lansată de echipa lui Andrei Năstase. Potrivit lui Luchaniuc, dacă ar fi fost înregistrat, acesta ar urma să se retragă în favoarea liderului PPDA, pe ultima sută de metri. Înainte de aceasta, însă, Tofilat ar fi trebuit să atace virulent alți candidați de dreapta, în special pe exponentul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu.
Acest lucru l-a recunoscut, indirect, chiar Tofilat, care și-a îndemnat susținătorii să voteze ”un candidat al opoziției”, dar nu pe Valeriu Munteanu, Silvia Radu sau Ion Ceban.

 

About Author

admin