Ministrul Sănătății: Printre cele 12 persoane infectate cu COVID este o gravidă, iar un bărbat s-a molipsit de la soție, revenită din Italia

O femeie însărcinată a fost infectată de COVID-19, după ce a contactat cu soacra, care a revenit din Italia. Informațiile au fost prezentate de către ministrul Sănătății Viorica Dumbrăvenau în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, o altă persoană cu test pozitiv, din numărul total de 12, s-a infectat de la soția, care de asemenea a revenit din Italia.

„Din cei 12 infectați avem 2 cazuri grave, 3 cazuri satisfăcătoare, 7 se află în stare medie. Două personae se află la Spitalul Clinic Republican. În total avem 12 cazuri confirmate de COVID-19 și 27 de cazuri susepecte”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Astfel, din 12 cazuri de COVID-19 confirmate, două sunt de transmisie locală, restul sunt de import. Totodată, în premieră, autoritățile au anunțat din ce raioane sau municipii provin persoanele infectate: Florești, Chișinău, Basarabeasca, Soroca, Râșcani, Cahul, Hâncești.

Medicii cheamă populația să rămână astăzi acasă și să evite locurile publice.

About Author

admin