Mirosul neplăcut din Capitală // Companiile care nu vor înlătura neconformitățile riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare

Pe parcursul săptămânii precedente au fost prelevate probe ale apelor uzate de la 23 de entități economice din zonă. În funcție de rezultate, aceștia urmează să înlăture neconformitățile sau riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare. Despre aceasta anunță primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe Facebook.

Potrivit edilului, în continuare vor fi verificați toți agenții economici şi li se vor înainta prescripții de conformare, iar cei care nu-și vor respecta obligațiunile contractuale, urmează a fi deconectați de la rețeaua de canalizare, astfel de măsuri au mai fost efectuate.

„Repet: nimeni nu va fi menajat, iar cei care prin activitățile lor conduc la apariția mirosului neplăcut în oraș și creează un mare disconfort cetățenilor, vor fi sancționați, prin debranșare.

Mai mult, unii consumatori industriali au semnat deja contracte pentru preluarea apelor poluate și angajamente privind respectarea acestor prevederi. Astfel, a fost perfectat și un grafic de deconectare a acestora de la serviciul public de canalizare, în caz de neconformare. Doar prin debranșare, ei înțeleg că nu e voie să încalce și să depășească norma. Altfel nicicum”, a declarat primarul.

Ceban punctează că toți vor fi debranșați, care încalcă normele, iar funcționarii prinși că admit încălcări, dați afară. „Îmi propun ca problema mirosului neplăcut în capitală să fie rezolvată”, a conchis acesta.

About Author

admin