Mitropolia i-a interzis Parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” să oficieze slujbe

Parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului”, Maxim Melinti, din satul Ghidighici, mun. Chișinău, a fost oprit de a oficia slujbe. Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a emis un decret în acest sens.

Conform decretului, preotul Maxim Melinti are interdicție de a mai sluji, începând de astăzi, pe motiv că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale.

„Prin prezentul, ca urmare a autosesizării  Direcției mitropolitane, apelurilor  din partea clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și a consultărilor ierarhilor BOM, pentru activitățile îndreptate spre tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești care în mod calomnios au dovedit neascultare față de ierarhia bisericească prin multitudinea acțiunilor repetate „de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”, manifestate public prin utilizarea calității de preot, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, toate contribuind la denigrarea imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova, cît și a confraților clerici, sunteți oprit de a săvîrși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvîntări și de a purta crucea pectorală începând cu data de 21 iunie 2018, pînă la aducerea pocăinței depline în mod public”, se spune în decret.

 

About Author

admin