Moldovagaz a transmis o cerere către ANRE privind revederea tarifelor pentru gazele naturale

Compania Moldovagaz a expediat Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică o cerere privind analiza și modificarea tarifelor pentru gazele naturale pentru anul 2018. Documentul care conține propunerile Moldovagaz a fost publicat pe site-ul ANRE și este disponibil pentru consultări publice și propuneri, notează today.md.

Amintim că ieri, premierul Pavel Filip a anunțat despre finalizarea analizei realizate de Guvern, iar calculele arată că există premise ca tarifele să fie reduse cu până la 20 la sută. Analiza realizată cu ajutorul Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost expediată companiei Moldovagaz spre consultare, urmând ca decizia finală să fie luată de către ANRE.

Totodată, premierul Filip a cerut ca Moldovagaz să gândească la un sistem de compensare a banilor pe care consumatorii i-au plătit sau îi vor plăti în 2018, până la aprobarea tarifului mai mic. Iar procedura să fie aplicată cu data de 1 ianuarie.

Consultările publice inițiate de ANRE vor dura 15 zile lucrătoare, după care autoritatea va decide asupra mărimii tarifului.

Precedenta modificare a tarifului pentru gazele naturale a fost operată la începutul anului 2016, când acesta a fost micșorat cu aproape 11%. Tariful actual este de 5,89 lei pentru un metru cub de gaze, în cazul unui consum lunar de până la 30 de metri cubi și de 6,13 lei pentru un metru cub în cazul unui consum mai mare.

About Author

admin

 • Marcel

  Avem noroc ca Filip a batut cu pumnul in masa, ca de altfel, nu mai vedeam noi nici un fel de modificari in folosul cetateanului.

  • Anton Calugher

   pana cand, tot ce a inceput Filip s-a soldat cu succes! cu gazul e mai greu ca Moldova Gaz este controlata de rusi, dar sper sa-i reuseasca si aici!

 • Victor Russu

  In conducta romana e viitorul, nu in gazul rusesc.