Moscova anulează summit-ul ruso-turc din Sankt Petersburg

După incidentul cu avionul militar rus Su-24, doborât la frontiera turco-siriană, autoritățile ruse au decis să anuleze summit-ul ruso-turc de la Sankt Petersburg, comunică mas-media de la Moscova.

„O sursă apropiata Kremlinului, a declarat că autoritățile federației ruse au luat decizia de a nu efectua summit-ul ruso-turc de la Sankt-Petersburg, preconizat pentru mijlocul lunii decembrie”, scrie „Kommersant”.

Komsomolskaia pravda” face trimitere la un comentariu al lui Dmitri Peskov, purtătorulde cuvânt al președintelui Putin. Potrivit oficialului, subiectul anulării summit-ului încă nu a fost discutat. În acest sens, a declarat el, desfășurarea summit-ului va depinde de o serie de factori.

Reamintim că, în declarația sa, Vladimir Putin, a calificat acțiunile turcilor drept o „lovitură pe la spate” și a promis consecințe grave pentru relațiile ruso-turce. Miercuri, a devenit evident că răspunsul rușilor va fi nu militar, ci economic. Astfel, la frontiera rusească, toate mărfurile turcești au început să fie inspectate „ cu pasiune”, scrie presa rusă.

About Author

Reporter