Năstase cere bani de la cetățeni ca să plătească site-urile ce îi lustruiesc imaginea

Liderul PPDA, Andrei Năstase, se declară sărac lipit pământului și cere bani de la locuitorii Capitalei, pentru a-și promova imaginea în campania electorală. În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Năstase a anunțat și un cont bancar, pe care chișinăuienii urmează să-i transfere «leul salvator»

„Fac apel către toată lumea. În această bătălie avem nevoie de sprijin, iar sprijinul poate fi de orice natură, inclusiv financiară. Dacă aveți 1 leu, dați-l pentru orașul dumneavoastră. Pornim de la 1 leu pentru orașul tău. Cine poate mai mult, să dea mai mult, pentru că avem de plătit pliante, avem de plătit un portal de știri care să ne mediatizeze, avem nevoie de plătit publicitate, avem nevoie să plătim transportul pentru a ajunge la oameni, deci avem nevoie de sprijin”, a declarat liderul Platformei DA, citat de telegraph.md.

Solicitarea lui Andrei Năstase pare stranie, ținând cont de informațiile publicate în presă privind averea sa. Astfel, liderul PPDA a reuşit să-şi cumpere în 2017 un teren agricol. Lotul se adaugă celorlalte nouă pe care le deţine.

Năstase mai are în proprietate 11 case, iar cea mai scumpă este situată într-un cartier rezidenţial din Capitală și, potrivit experților imobiliari, ar valora nu mai puțin de 7 milioane de lei. Presa a mai scris că finul oligarhului condamnat Victor Țopa, mai are o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 de kilometri de Frankfurt.

Presa de investigație a mai scris că liderul PPDA şi-a folosit propria mamă în operaţiuni de spălare a banilor proveniţi de la penalii Ţopa. Astfel, potrivit portalului RISE Moldova, Năstase a depus pe conturile ei, prin transferuri de la companii offshore, peste 5,6 milioane de lei, sumă retrasă în perioada 2009 – 2012. Același scenariu a fost aplicat şi în cazul soacrei.

 

sursa: moldova24.info

About Author

admin