Nichituș: Andrei Năstase și Renato Usatîi sunt coordonați de Kremlin ca să deturneze guvernarea de la Chișinău

Liderii a două partide de opoziție de la Chișinău, Andrei Năstase și Renato Usatîi, lucrează împreună pentru deturnarea guvernării de la Chișinău. În acest proces, cei doi sunt coordonați de un apropiat al președintelui rus, Alexandr Martînov, care este persoană indezirabilă în Moldova. Concluziile au fost făcute de jurnalistul român Victor Nichituș, care analizează situația într-un articol publicat pe blogul său.

Acesta face referință la declarațiile, liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi din cadrul unui interviu acordat la Moscova agenției „Sputnik”, interviu la care s-a prezentat alături de Martînov. Usatîi declara că împreună cu alți lideri ai opoziției de la Chișinău pun la cale înlăturarea Partidului Democrat de la putere.

„Potrivit declarațiilor făcute de Usatîi la Sputnik, împreună cu Maia Sandu și Andrei Năstase, aștepta susținerea politică a liderului socialist, devenit între timp președinte, pentru a declanșa scenariul de compromitere și îndepărtare de la guvernare a Partidului Democrat. În timp, s-a constatat că Maia Sandu și-a dat seama de riscul acestui scenariu și a preferat să se îndepărteze de cei trei protestatari. Alături de Dodon și Usatîi a fost prezent doar Andrei Năstase. Observ că scenariul de compromitere a liderului Partidului Democrat este dus la capăt doar de Usatîi și Andrei Năstase”, notează Nichituș.

O altă dovadă a scenariului enunțat de autor ține de insistența cu care postul Jurnal TV, condus și finanțat de către nașul liderului PPDA, mafiotul fugar Victor Țopa, exploatează la maxim subiectul interviului acordat de killerul Vitalie Proca, în care acesta îl învinuiește pe liderul democraților, Vlad Plahotniuc de organizarea asasinării lui Gherman Gorbunțov. Aceasta în condițiile în care mai mulți experți și analiști au calificat acest interviu drept un scenariu comandat de Usatîi și realizat cu ajutorul serviciilor speciale ruse, pentru a compromite actuala guvernare de la Chișinău.

„Insistența cu care Jurnal TV exploatează subiectul basmelor lui Proca, în ciuda evidențelor făcute publice de Halupa, demonstrează faptul că acest post de televiziune participă la războiul percepțiilor lansat de către Usatîi împotriva liderilor Partidului Democrat.

Prezența lui Martânov alături de Usatîi demonstrează că acest război informațional are acceptul Kremlinului și că are drept scop discreditarea Partidului Democrat. Kremlinul își dorește să schimbe realitatea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană schimbând percepțiile cetățenilor moldoveni față de Partidul Democrat din Moldova, purtătorul drapelului pro-european între Prut și Nistru. Pentru a schimba aceste percepții folosește basmele spuse de Proca la comanda lui Usatîi.

Deci, pentru a-l discredita pe Plahotnoiuc, Usatîi lucrează mână în mâna cu Andrei Năstase, iar toate acestea se întâmplă sub bagheta lui Martînov, omul Kremlinului”, mai notează jurnalistul Victor Nichituș.

About Author

admin