Noi stații de așteptare în Chișinău // Ceban: până la sfârșitul anului urmează a schimbate circa 120 de stații

Pe străzile capitalei au apărut primele 28 de stații noi de așteptare a transportului public. Astfel, în sectorul Buiucani au fost instalate 11 stații, în sectorul Centru se regăsesc 12 stații de așteptare, iar în sectorul Rîșcani 5, anunță primarul general Ion Ceban.

Edilul spune că noile stații de așteptare corespund principiilor de design universal, sunt comode pentru chișinăuieni, accesibile și frumoase. Pe fiecare stație este inscripționată denumirea acesteia, sunt dotate cu ceas și iluminare nocturnă.

Vreau să menționez că până la sfârșitul acestui an urmează a schimbate circa 120 de stații de așteptare pe următoarele străzi: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Calea Ieșilor, bd. Moscova, str. Albișoara, bd. G. Vieru, str. Ismail, bd. Renașterii, str. Independenței, șos. Hîncești, str. Pan Halipa, bd. Mircea cel Bătrîn, bd. Gagarin și Dimitrie Cantemir, dar și altele”, a declarat acesta.

Totodată, la instalarea noilor stații s-a ținut cont de respectarea normelor cu privire la accesibilitatea universală. Comparativ cu vechile stații, acestea au o structură mai rezistentă, vor avea panou informativ, dar și spațiu dedicat anunțurilor.

About Author

admin