Nu mai au ochi să-l vadă? Iohannis încalcă protocolul și îi trimite lui Filat prin “poștă” medalia oferită de Băsescu anul trecut

Potrivit portalului de știri deschide.md, Președintele PLDM, Vlad Filat, îşi va ridica Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Mare Cruce, conferit de fostul președinte al României, Traian Băsescu, de la Amabasada României la Chişinău. Asta chiar dacă, potrivit legii nescrise, un lider de partid, precum Vlad Filat, putea fi invitat la Cotroceni, pentru ca decorația să-i fie înmânată de actualul președinte, Klaus Iohannis.

Vlad Filat a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Mare Cruce pe 25 noiembrie 2014, de Traian Băsescu, în semn de înaltă apreciere a întregii activități pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relațiilor dintre Republica Moldova și România, pentru abnegația cu care a promovat valorile democrației și parcursul european al Republicii Moldova, mai scrie sursa citată.

Moldova24, amintește cu această ocazie că alți politicieni moldoveni cum ar fi spre exemplu Mihai Ghimpu sau Ana Guțu s-au bucurat de mai mult respect din partea oficialilor români, aceștia fiind decorați la Cotroceni în cadrul unei ceremonii speciale.

În același context, surse din cadrul ministerului de externe de la Chișinău au declarat pentru reporterul Moldova24 că acesta este un semnal diplomatic foarte urât la adresa lui Vlad Filat.m

Moldova24 a mai scris despre faptul că relațiile dintre Traian Băsescu și Vlad Filat s-au răcit brusc în momentul în care ultimul a făcut alianță cu Vladimir Voronin, lucru care contravine înțelegerilor celor doi. Drept urmare, Băsescu s-a văzut nevoit să refuze cetățenia Republicii Moldova. (Detalii aici: FILAT L-A TRĂDAT PE BĂSESCU)

Moldova24

About Author

admin