Numărul oamenilor care solicită un adăpost la Centrul de găzduire a crescut, o dată cu răcirea vremii

Numărul oamenilor care solicită un adăpost la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, a crescut de 2 ori, odată cu stabilirea vremii cu temperaturi scăzute. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău din această dimineață. În prezent, la Centru se află 73 de persoane, iar capacitatea instituției este de 134 de locuri.

Edilul a precizat că în perioada 01.11.2020 – 31.03.2021, Centrul prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte. Persoanele fără adăpost beneficiază de hrană caldă de 3 ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

„Pentru a evita cazurile de hipotermie printre oamenii fără adăpost, cetățenii sunt îndemnați să anunțe despre aceste probleme la numărul unic pentru apeluri de urgență „112″”, a conchis acesta.

Primarul general a solicitat conlucrarea mai activă între serviciile municipale de profil, în vederea susținerii persoanelor fără domiciliu stabil și asigurarea cu adăpost în perioada cu vreme geroasă.

About Author

admin