Oamenii de afaceri, îngrijorați de aplicarea excesivă a arestului preventiv. Pavel Filip cere să fie urgentate măsurile de reformare a justiției

Unii exponenți ai mediului de afaceri sunt îngrijorați din cauza unor măsuri excesive din domeniul justiției. Premierul Pavel Filip s-a referit, la ședința de astăzi a Guvernului, la arestul preventiv, aplicat uneori nejustificat.

”Am făcut reforme pentru domeniul de afaceri cu efecte, dar primul element este justiția. Un investitor vine acolo unde riscurile pe care și le-a asumat au parte de o judecată corectă. De asta avem mai multe discuții cu exponenții mediului de afaceri, iar partenerii vorbesc despre arestul preventiv. Se percepe o aplicare excesivă a arestului preventiv. Nu întotdeauna această măsură este motivată”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Guvernului a cerut să fie urgentate măsurile de reformare a justiției, inclusiv să fie stabilite prin lege condițiile în care magistrații pot aplica arestul preventiv.

”Nu e prima dată când vorbim de aceste probleme și să nu lăsăm această marjă de interpretare judecătorilor, dar să fie scris când se aplică măsura dată. Am tot respectul pentru procurori și judecători, dar o să fac presiuni publice în sens pozitiv”, a spus Pavel Filip.

sursa: evenimentul.md

About Author

admin