Oamenii din Bălți salută organizarea referendumului de revocare a lui Renato Usatîi din funcția de primar: Mai puțini copaci în pădure sunt, cât gunoi e în oraș

Locuitorii municipiului Bălți spun că demult trebuia demis primarul Renato Usatîi, care de mai bine de un an se ascunde la Moscova și conduce orașul prin Skype. Reacția vine după decizia aleșilor locali de a organiza un referendum pentru revocarea din funcție a lui Usatîi.

Localnicii spun că primarul trebuie să fie permanent în oraș, nu peste hotare, scrie publika.md.

„Totul trebuie să se vadă, el trebuie să meargă și să vadă ce se face în jur. Să simtă pulsul țării, nu prin auzite și prin transmisiuni”, afirmă oamenii.

Aceștia mai cred că referendumul de revocare a lui Usatîi trebuia anunțat demult, ca orașul să nu degradeze în halul în care a ajuns sub conducerea lui.

„Referendumul trebuia să fie mai demult, nu acum. Pentru ce ne trebuie nouă primar după graniță? Dvs. mergeți pe uliță și vedeți cât gunoi este. Mai puțini copaci în pădure sunt, cât gunoi e în oraș. Și câini. La noi, în Bălți, nu-i nimeni care ar putea să-l înlocuiască pe Renato Usatîi?”, s-a întrebat o doamnă care locuiește în Bălți.

Amintim că organizarea referendumului pentru demiterea lui Renato Usatîi a fost inițiată de consilierii municipali de la Bălți. Decizia a fost adoptată cu 27 de voturi din 30.

Inițiativa de demitere a primarului de Bălți vine pe fondul crizei deșeurilor în oraș, în care a fost nevoie de implicarea Guvernului pentru rezolvarea acesteia. Tot pe fondul acestei crize mai mulți șefi de direcții numiți de Usatîi, dar și viceprimarul Igor Șeremet, care asigura interimatul funcției de primar, au demisionat, acuzând presiuni din partea lui Usatîi. Pe 18 ianuarie urmează să fie stabilită data plebiscitului.

sursa: today.md

About Author

admin