Omor la Nisporeni // Cadavrul unei persoane, depistat într-un veceu (FOTO)


Doi bărbați cu vârsta de 25 și 35 de ani, originari din raionul Nisporeni și Hîncești, au fost reținuți, în această dimineață, de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații al IGP din Republica Moldova de comun cu cei ai Direcției Investigații Criminale a IGP din România, pentru comiterea unui omor intenționat.

Reținerea a avut loc după ce în adresa poliției a parvenit informația de la concubina unuia din suspecți, precum că în veceul propriei gospodării din raionul Nisporeni, au fost depistate mai multe oseminte.

Ca urmare a mai multor investigații efectuate de către forțele de ordine a fost identificată identitatea persoanei decedate. De asemenea, s-a stabilit că suspecții împreună cu victima au consumat băuturi alcoolice la domiciliul unuia din aceștia în iulie 2018. Ulterior, suspecții i-au aplicat victimei mai multe lovituri în regiunea pieptului, lăsând-o fără suflare, după care au aruncat corpul în veceul din gospodărie.

În urma unui șir de măsuri complexe de investigație, întreprinse de oamenii legii, s-a stabilit că suspecții se ascund pe teritoriul României, unde au și fost reținuți.

La moment, se efectuează procedura de extrădare a suspecților.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ” Omor intenţionat” se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viaţă.

About Author

admin