Opt persoane din gruparea criminală, arestate pentru 30 de zile

În urma ședinței de la Judecătoria Bălți, opt persoane din cele 13 din gruparea criminală anihilată de forțele de ordine au primit măsura de arest preventiv pentru treizeci de zile. Aceștia vor fi ținuți în penitenciarul din Bălți. Vineri, 27 noiembrie, se va analiza și implicarea altori cinci persoane care intenţionau să destabilizeze situaţia în nordul ţării şi în Găgăuzia.

Amintim că o grupare teroristă care planifica atacuri de amploare asupra instituţiilor statului a fost anihilată miercuri dimineață. Treisprezece persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, după ce polițiștii și procurorii au descins la 24 de adrese, cu participarea a peste 100 de poliţişti, procurori şi mascaţi.

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au fost făcutedezvăluiri depre intențiile grupării criminale. Membrii acesteia intenționau să atace baza militară din Bălți, pentru a se înarma, iar apoi să atace mai multe instituții ale statului. Dintr-o poză cu harta Chișinăului, amplasată pe pagina Inspectoratului General de Poliție, reiese că membrii grupării paramilitare trebuiau să atacate șase instituții din sectorul Centru al capitalei, printre care patru instituții culturale, un magazin și o bancă. 

Cele șase instituții sunt:

  1. Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”;
  2. „Magazinul „UNIC”;
  3. Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei;
  4. Palatul Republicii;
  5. Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu”;
  6. Filiala „Moldova Agroindbank” de pe bd. Ștefan cel Mare, 182.

Zeci de arme, muniții, cuțite, uniforme militare, hărți ale municipiilor Bălți și Chișinău, dar și mape împărțite pe raioane, au fost găsite în urma investigaţiilor efectuate la domiciliile persoanelor din gruparea criminală, la 25 noiembrie, curent. Gruparea teroristă planifica să preia controlul asupra zonei de nord a Moldovei și să ajungă în fruntea țării. Gruparea s-a autointitulat „Armata națională a urmașilor lui Kotovski”.

 

About Author

Reporter