Partenerul lui Dodon care ține ostaticii la Moscova în captivitate // Multe din afacerile acestuia sunt la limita legii sau chiar ilegale


Cel mai mic fiu al procurorului general al Rusiei, Igor Ciaika, este pilonul afacerii de familie a demnitarului, iar presa de la Moscova scrie că multe din aceste afaceri sunt la limita legii sau chiar ilegale.

Astfel, Igor Ciaika ar fi acaparat mai multe firme, prin scheme ce presupun ameninţarea sau presiunile asupra unor oameni de afaceri, sporirea controalelor sau deschiderea dosarelor penale. În anchete sunt vizaţi şi multi subalterni ai procurorului rus, care ar fi participat în acte de coruptie. Datorită funcţiei deţinută de tatăl lor, Igor Ciaika şi fratele său, Artiom, ar fi reuşit să obţină mai multe afaceri în toată Rusia, printre care conducerea Căilor Ferate în anumite oraşe sau companii de extracţie de sare şi nisip. Fraţii Ciaika au ajuns să controleze o companie cu o cifră de afaceri de 300 de miliarde de ruble, echivalentul a peste 4,5 miliarde de dolari, notează Timpul.md.

Totodată, familia Ciaika are o firmă de avocatură în Rusia și o alta – în Elveția – FT Conseils, cu sediul în Lausanne. De asemenea, familia ar fi privatizat ilegal compania de transport maritim Verkhnelensky, o întreprindere de stat din regiunea Irkutsk cu cel puțin 12 nave.

Printre activele care sunt considerate parte a imperiului fiilor procurorului general al Rusiei se numără – Mina de sare Tiretsk, exploatarea Vorobiev din Kaluga, o companie de neferoase, deţinută anterior de Căile Ferate, „Sibirski Element” şi alte întreprinderi.

Amintim că Igor Ciaika este proprietarul ONG-ului care îi reține la Moscova pe cetățenii moldoveni eliberați din captivitate din Afganistan.

About Author

admin