PDM a înregistrat proiectul de lege care prevede introducerea în Constituție a integrării europene ca orientare strategică

Partidul Democrat din Moldova a înregistrat astăzi un proiect de lege prin care urmărește să modifice Constituția. Noile prevederi presupun ca în Legea Supremă a Moldovei integrarea europeană să fie stabilită drept orientare strategică a țării noastre. Proiectul a fost semnat de un grup de deputați din PDM, inclusiv speakerul Parlamentului Andrian Candu.

Amintim că inițiativa de modificare a Constituției a fost anunțată de liderul democraților, Vlad Plahotniuc. „Facem acest lucru pentru că vrem ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a explicat liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a anunțat că mai multe detalii legate de această modificare a Constituției vor fi comunicate pe parcursul desfășurării acțiunilor premergătoare, „când vor exista mai multe consultări, pentru a găsi formularea cea mai bună”.

sursa: politics.md

About Author

admin