Percheziții // Patru persoane, reținute astăzi dimineață: vindeau droguri în cluburi de noapte (VIDEO)

Ofițerii Direcției Antidrog și al Direcției Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău oficiul Buiucani, au reținut patru persoane, cu vârstă cuprinsă între 23 – 28 de ani, bănuiți de comercializarea drogurilor în cluburile de noapte.

Grupul acționa după o schemă bine pusă la punct, fiecare membru avea rolul său, drogurile erau transmise doar clienților cluburilor de noapte cărora dealerii le solicitau să consume drogurile imediat după transmitere. Reținerea a avut loc în unul din cluburile de noapte din sectorul Centru al capitalei.

În scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate, forțele de ordine au efectuat un șir de măsuri speciale de investigație, activități soldate cu efectuarea mai multor percheziții la domiciliile membrilor grupării criminale, cât și reținerea în flagrant azi dimineața, a patru persoane.

În cadrul percheziției în local au fost depistate mai multe doze de droguri de diferite tipuri: pastile Ecstasy, pliculețe cu praf alb asemănător cu amfetamina sau cocaină, MDMA.

Anterior de la persoanele reținute cu ajutorul ofițerului sub acoperire infiltrat în această grupare infracțională, au fost efectuate achiziții de control, fiind procurate droguri în incinta localului. O pastilă Ecstasy era comercializată consumatorilor cu prețul de 350 – 500 lei.

Totodată, ca urmare a acțiunilor desfășurate în incinta clubului de noapte au fost îndreptate la examinarea medicului din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie 15 persoane cu suspecții de consum al stupefiantelor, iar la opt din ei a fost constatată starea de ebrietate narcotică.

La moment, patru persoane sunt reținute pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

În acest caz se examinează implicarea administrației și funcționarilor clubului de noapte în favorizarea realizării drogurilor. Ca urmare a percheziției în interiorul localului au fost depistate și multe încălcări de ordin economico-financiar și anume, precum: lipsa documentelor juridice ce ar permite desfășurarea activității (autorizație sanitară, certificate de origine și calitate), lipsa documentelor de proveniență legală pe băuturile spirtoase aflate în comercializare, mijloace bănești nereflectate prin intermediul mașinii de casă și control înro sumă impunătoare, lipsa documentelor de proveniență legală pe mobilierul și tehnica audio sonoră, produse alcoolice supuse comercializării în lipsa timbrelor de accize,antisanitărue totală la locul de păstrare și pregătire a alimentelor. La fel, a fost depistată tehnica de calcul prin intermediul căreia se reflecta contabilitatea dublă, fapt care exista o bănuială rezonabilă de evaziune fiscală.

Perchezițiile continuă la domiciliile și automobilele bănuitilor pentru depistarea și ridicarea a noi probe pe această cauză.

Aceasta este a doua operațiune antidrog în cluburile de noapte din capitală din ultimele 2 săptămâni, urmează documentarea și atragerea la răspundere a membrilor altor grupări criminale care practică astfel de activitati ilegale.

Poliția vine cu un îndemn către administrația și funcționarii cluburilor de noapte de a nu admite comercializarea substanțelor narcotice în incinta localurilor și la observarea unor astfel de cazuri, să sesizeze cel mai apropiat inspectorat de poliție sau să sune la 112.

About Author

admin