Peste 700 de primari din raioane se adresează oficialilor europeni: E regretabil că unii deputați PE au plecat urechea la manipulările, calomniile şi neadevărurile prezentate de Maia Sandu și Andrei Năstase

713 primari din toate raioanele au semnat o scrisoare deschisă către Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, dar şi către reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în Moldova.

În demersul citat, exponenţii administraţiilor locale se arată dezamăgiţi de decizia de suspendare de către UE a macrofinanţării, luată sub presiunea unor lideri ai opoziţiei de la Chişinău, care se declară proeuropeni.

“Este total regretabil că deputaţii dintr-un grup important al Parlamentului European au plecat urechea la manipulările, calomniile şi neadevărurile prezentate de unii politicieni de la Chişinău, care şi-au urmărit doar propriile scopuri politice înguste”, se conţine în scrisoarea citată.

Primarii consider că războaiele politice interne nu trebuie exportate în exterior.

“Nu este pentru prima oară când politicienii care conduc PAS şi PDA au cerut blocarea finanţărilor externe pentru ţara noastră, folosind ca element de luptă politică o astfel de solicitare. Considerăm că aceste acţiuni ale liderilor PAS şi PDA sunt îndreptate direct contra tuturor cetăţenilor moldoveni, iar exportarea războiului pe care aceşti politicieni îl duc contra guvernării este o strategie nedemnă, pe care o condamnăm ferm”, mai scriu primarii.

Cei 713 primari sunt din mai multe partide politice, printre care sunt și reprezentanți ai PLDM.

Amintim că și 28 de președinți de raioane s-au declarat dezamăgiți de comportamentul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase, despre care afirmă că fac tot posibilul ca procesele de stabilizare a situației socio-economice să fie compromise.

Anenii Noi

Balti

Basarabeasca

Cahul 

Călărași

Cantemir

About Author

admin