Plahotniuc anunță cea mai dură reformă de până acum: Guvernul ar putea rămâne doar cu 9 ministere din 16

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat că urmează să fie restructurat Cabinetul de Miniștri, aceasta fiind o reformă importantă pentru politic și societate. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 mai, după ședința de lucru a partidului.

Potrivit lui Plahotniuc, Guvernul va fi restructurat şi va cuprinde doar nouă ministere.

Nu mai e loc de multe compromisuri. Ori reformăm Guvernul,ori nu facem nimic. Jumătăţile de măsură nu merg. Ştiu că reformele sunt complicate şi atrag nemulţumiri, în special celor care pierd anumite privilegii. Suntem pregătiţi şi vom merge înainte. Vom respecta toate opiniile, chiar şi ale partidelor din opoziţie. Dar decizile le vom lua în funcţie de interesul majorităţii cetăţenilor. Decizia luată este că proiectul de reformă a guvernului este următorul: din 16 ministere vor rămâne doar nouă ministere. De asemenea numărul agenţiilor va scădea. Multe agenţii vor fi comasate în una singură. Numărul ministerelor urmează să fie finalizat în acele discuţii şi negocieri în cadrul coaliţiei, dar pentru început venim să finalizăm acest proiect de reformă cu nouă ministere,” a precizat liderul PD.
Mai mult ca atât, Plahotniuc a propus o nouă structură a Guvernului care urmează a fi pusă în discuție, iar o decizie finală în acest sens va fi luată în cadrul coaliţiei de guvernare.

Structura noului Guvern prezentată de liderul PD ar fi în formula următoare: Prim-ministrul, trei viceprim-miniştri conform priorităţilor Gurvernului şi nouă ministere, dintre care Ministerul Economiei şi Infrastucturii, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţie, Ministerul Apărării, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

About Author

admin