Plahotniuc pentru Reuters: Comportamentul Rusiei faţă de colegii mei și față de mine este un act explicit de şantaj şi hărţuire politică

Subiectul hărțuirii politice a conducerii politice a Republicii Moldova de către Rusia, prin dosare fabricate la comandă, a fost intens mediatizat în presa internațională. Într-un interviu pentru agenția Reuters, liderul Partidului Democrat de guvernământ din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că se așteaptă la alte represalii din partea Moscovei, după ce Parlamentul de la Chișinău a votat joi interzicerea propagandei străine la TV.

”Serviciile de securitate ruse ne acuză pe nedrept de ură etnică, politică și ideologică, furt și aproape orice le trece prin cap. Au văzut că încercările de până acum nu au avut succes și merg deja cu abuzuri grave”, a spus Plahotniuc pentru Reuters.

Liderul PDM a explicat că atacurile au venit de mai multe ori în ultimele luni, din cauza investigaţiilor în curs de desfăşurare în dosarul ”spălătoriei rusești”, de spălare a 22 de miliarde de dolari din Rusia prin bănci din Moldova.

”Comportamentul Rusiei faţă de colegii mei și față de mine este un act explicit de şantaj şi hărţuire politică, dar care nu va afecta angajamentul nostru privind dezvoltarea democratică și europeană a Moldovei”, a mai spus președintele Partidului Democrat din Moldova.

Interviul difuzat de agenția Reuters a fost preluat de prestigioase publicații internaționale, cum sunt New York Times, Daily Mail, Business Insider.

sursa: today.md

About Author

admin

 • Marcel

  Nu mai este o noutate pentru nimeni ca dosarele fabricate de rusi sunt doar pentru prostii lor si pentru electoratul lui Usatii, in rest nimeni nu crede in asa show. Pina chiar si Interpol nu cunoaste despre nici un dosar.

 • Anatol Blanari

  Odată ce Plaha va încerca să lutpe cu presiunile aplicate de ruși, cu propaganda și eliberarea teritoriul de armata rusă,ei vor încerca să-i pună diferite păiedici!
  Devine tot mai clar acest lucru! Mai ales că Odată ce a fost înaintat proiectul de stopare a propagandei rusești, ei deodată anunță că are un dosar penal!
  Prea multe coincidențe, nu vi se pare?

 • Ianus

  Iată începând cu asta trebuie sa deducem, vrem cu un stat agresiv ca Rusia, care acum e intr-o criza economica? Sau cu UE, care ne oferă bani in implementarea proiectelor si realizarea acestora

 • Victoria Plohii

  era clar de la bun început că dosarele estea sunt inventate la comanda lui Usatîi! Doar chipurile el a fost comandat, dar nici măcar tentativă nu a fost