Platforma pentru Egalitate de Gen și Coaliția Națională ”Viața fără Violență în familie” condamnă modul în presa a manipulat știrea despre agresarea Valentinei Buliga

Membrii Platformei pentru Egalitate de Gen și ai Coaliției Naționale ”Viața fără Violență în familie” își exprimă îngrijorarea față de modul în care știrea cu privire la decizia CtEDO, în care Guvernul a fost obligat să achite 7.680 de euro, despăgubiri pentru un pensionar din Glodeni, a fost reflectată de către instituțiile media. Amintim că pensionarul a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, ex-ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

”Forma în care a fost mediatizată știrea, cât și reacțiile internauților, au distorsionat și au dus în eroare cititorii asupra deciziei CtEDO și cauzele reclamantului specificate în plângere.
Reiterăm, că în februarie 2015, reclamantul a depus o plângere la Înalta Curte de la Strasbourg, în care a invocat că i-a fost încălcat dreptul la libertate şi siguranţă, prevăzut de articolul 5 CtEDO. Amintim concomitent, că în privința reclamantului justiția RM a pornit o cauză penală pentru huliganism. Constatăm cu regret că foarte multe persoane, prin atitudinea față de acest caz, încurajează violența în societate”
, se conține într-un comunicat al Platformei.

Membrii Platformei condamnă, de asemenea, orice formă de agresiune, discriminare și instigare la ură.

”Suntem martori la susținerea și promovarea diferitelor forme de agresiune, discriminare și instigare la ură. Majoritatea internauților au asociat acest caz cu situația politică din țară și cu funcția pe care o deținea atunci victima. Astfel, au apărut comentarii de încurajare și apreciere a acțiunii de violență, care a avut loc. Pentru că protecția împotriva discriminării și violenței nu se bazează pe criterii de gen, vârstă, etnie, statut social, apartenență politică, condamnăm orice formă de violență asupra oricărei persoane, precum și încurajarea acțiunilor de violență. Denunțăm public violența, inclusiv asupra femeilor, condamnăm comportamentul agresorilor, mesajele de instigare la violență împotriva femeilor, indiferent de statutul și apartenența lor politică”, se mai spune în comunicatul citat.

sursa: hotnews.md

About Author

admin