PLDM minte şi de ziua tăcerii! Filat în panică să nu piardă controlul resurselor în Criuleni

Partidul Liberal Democrat ar putea să rămână în afara coaliției, la nivel local, la Criuleni, după ce Filat a insistat să fie numit președinte de raion Vitalie Rotari. Reamintim că Rotari, care este un apropiat al lui Filat și, totodată, un contribuabil exemplar la visteria partidului, a nimerit în centrul atenției de mai multe ori, atât pentru ilegalități comise în timpul mandatului anterior de președinte al raionului Criuleni, cât și pentru viața tumultoasă în cluburi de noapte, despre care presa a scris anterior.

Potrivit surselor noastre, formarea unei coaliții a partidelor pro-europene a eșuat după ce PLDM a refuzat să discute altă candidatură la funcția de președinte, decât cea a lui Vitalie Rotari. Celelalte partide au cerut PLDM-ului să nu-l nominalizeze pe Rotari la șefia raionului, mai spune sursa.

În același timp, găsim astăzi pe site-ul PLDM un comunicat de presă, în care partidul „bate alarma” și anunță că la Criuleni a eșuat o tentativă de creare a coaliției locale majoritare între reprezentanții Partidului Socialiștilor, Partidului Liberal, Partidului Democrat, Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Partidului Comuniștilor și Partidului Politic „Partidul Nostru”. „Chiar dacă partidele pro-europene au înregistrat un rezultat bun la alegerile locale, observăm că unele formațiuni acționează conform unor interese înguste și intenționează aducerea la puterea locală a PSRM și PN”, menționează PLDM în comunicat, fără a veni cu anumite explicații despre „interesele înguste” sau cu detalii referitor la eșecul coalizării cu PLDM sau cu partidele de stânga.

Moldova24 a publicat anterior o scrisoare deschisă venită pe adresa redacției, în care sunt descrise cu lux de amănunte și cu probe scheme de corupție în care ar fi implicat PLDM-istul Vitalie Rotari, la acel moment președintele raionului. CNA a confirmat ulterior că pe marginea celor expuse în scrisoarea făcută publică a fost pornit un dosar penal pentru neglijență în serviciu, iar în dosar sunt vizați factorii de decizie ai Consiliului Raional Criuleni.

Sursa:moldova24.info

About Author

admin