Poliția de Frontieră, despre înscenările lui George Simion: Nu ar fi putea fi predat autorităților române, dacă ar avea semne de violență fizică

Liderul platformei unioniste ”Acțiunea 2012”, George Simion, a fost predat autorităților române fără să aibă asupra lui vreun semn de violență fizică. Precizarea a fost făcută de către Poliția de Frontieră, după ce în presă au apărut informații precum că Simion a fost bătut de către angajații Biroului Migrațiune și Azil. Mai mult, George Simion a publicat pe Facebook și documentul de expulzare pe care pot fi observate pete de sânge. Potrivit Poliției de Frontieră, acest lucru este un trucaj.

”Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică. De asemenea, documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge.

Menționăm că operațiunea de predare s-a făcut în condiții pașnice, fără să fi existat careva impedimente. De altfel, procedurile operaționale menționează clar ca în astfel de situații nu s-ar fi putut face predarea-primirea dacă ar fi existat urme de violență, în astfel de cazuri se acordă primul ajutor și se iau alte măsuri corespunzătoare. Ceea ce nu a fost cazul în situația menționată”, se menționează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Mai mult, autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova precizează că, până la această oră nu există o plângere oficial formulată de către cetățeanul George Simion pe marginea celor pe care le-a semnalat pe rețelele de socializare.

”Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operațiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autoritățile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române”, se mai arată în comunicat.

Șeful Poliției de Frontiera a Republicii Moldova a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operațiunii și a fi stabilite toate circumstanțele în care aceasta a avut loc.

Amintim că George Simion a fost expulzat aseară din Republica Moldova și are interdicție de cinci ani de intrare în țară. La sfârșitul lunii august, acesta nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova din cauza comportamentului agresiv și a refuzului de a se conforma procedurilor de trecere a frontierei. Atunci, Simion s-a ales cu interdicție de 30 de zile.

sursa: moldova24.info

About Author

admin