Postul RTR amendat cu 85 de mii de lei: a transmis în direct parada militară de la Moscova

Postul de televiziune RTR Moldova, care a transmis în direct, pe 9 mai curent, parada militară de la Moscova, a fost amendat cu 85 de mii de lei de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Membrii CCA au stabilit astăzi că acest post de televiziune a încălcat repetat prevederile Codului Audiovizualului care interzic difuzarea emisiunilor care au conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, inclusiv din Federația Rusă.

Avocatul postului de televiziune amendat a declarat la ședința CCA că legislația interzice difuzarea de programe cu autor, în timp ce difuzarea în direct a paradei a fost „o ediție specială”, iar Codul Audiovizualului nu ar reglementa astfel de noțiune.

Menționăm că același post de televiziune a mai fost amendat la începutul acestui an cu 50 de mii de lei pentru difuzarea de emisiuni informative, analitice, militare și politice din Federația Rusă, decizie contestată în instanța de judecată.

sursa: evenimentul.md

About Author

admin