Premierul Filip cere ANRE să suspende decizia prin care au fost majorate prețurile la carburanți

Guvernul cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să suspende decizia sa de majorare a prețurilor carburanților. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife.

”Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea preturilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip a cerut, totodată, Ministerului Economiei sa vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor.

De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii din piața de carburanți.

Amintim că, ANRE a stabilit marți noile prețuri plafon pentru benzină și motorină. Astfel, în următoarele două săptămâni, un litru de benzină va costa 19 lei și 79 de bani sau cu 64 de bani mai mult. Iar prețul motorinei a crescut cu 66 de bani per litru, până la 17 lei și 75 de bani.

About Author

admin