Președintele Comisiei de la Veneția: Sunt convins că Alexandru Tănase va contribui la promovarea democrației în R. Moldova

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, l-a felicitat pe Alexandru Tănase cu ocazia numirii în funcția de ministru al Justiției și s-a arătat convins că acesta va contribui la promovarea legii în Moldova.

 “Sunt încântat să aflu că Alexandru Tănase a fost numit Ministrul Justiției al Republicii Moldova. Doresc să-l felicit cu ocazia numirii în această funcție importantă. Cunoscându-l pe Alexandru Tănase de mulți ani, apreciez calitățile sale excelente de avocat constituțional. Sunt convins că el va contribui la promovarea democrației, protecției drepturilor omului şi a principiului legii în Republica Moldova”, a declarat Președintele Comisiei de la Veneția într-un comentariu pentru Q Magazine.

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase şi-a început mandatul în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, pe 12 mai 2017. Conform Statutului Comisiei, din ea fac parte experţi independenţi de renume internaţional ca urmare a experienţei lor în cadrul instituțiilor democratice sau a contribuţiei lor la dezvoltarea dreptului şi a ştiinţelor politice.

Nume sonore în politica Republicii Moldova, dar şi în străinătate au revenit în funcții cheie după o restructurare a Cabinetului de miniştri condus de Pavel Filip. După ce președintele Igor Dodon a refuzat învestirea în funcţie a noilor miniştri, Curtea Constituţională a examinat sesizarea PDM privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova. Astfel, prerogativa respectivă i-a revenit speakerului Parlamentului Andrian Candu.

 

About Author

admin

  • Anton Calugher

    profesionalismului actualului ministru este recunoscut in toata Europa, de altfel nu ajungea el membru al Comisiei de la Venetia care-i aduc acuma laude si incurajari

  • Артур Романов

    dacă și acest ministru nu merită aprecieri, atunci eu nu știu ce mai vor moldovenii! Tănase se bucură de respect în toată europa și asta e fact deja dovedit!

  • Cristi Vacari

    Sa speram ca intr-adevar vor avea loc schimbari calitative care va scapa aceasta tara de banditi. Ajunge cat am suferit si ma bucur ca acest guvern a decis sa lase interesele de partid intr-o parte si sa schimbe lucrurile