Președintele țării: Mai devreme sau mai târziu, Vladimir Plahotniuc va răspunde pentru fărădelegile săvârșite

Președintele a declarat că autoritățile moldovenești: Procuratura Generală și MAI, dețin toate informațiile despre deplasările lui Plahotniuc în România și Turcia. Potrivit șefului statului, în această perioadă, România nu a informat organele de anchetă moldovenești despre prezența acestuia pe teritoriul statului vecin.

Totodată, președintele a mai menționat că se cunoaște despre faptul că, în ultima săptămână, mai mulți deputați PD au zburat în Turcia pentru a se întâlni cu Plahotniuc. În același timp, șeful statului susține că cel care a prezentat presei informația despre aflarea lui Plahotniuc în Turcia nu a vrut decât să-și facă PR.

La începutul acestei săptămâni, politicianul Renato Usatîi a anunțat în spațiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia.

MAI a anunțat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Potrivit MAI, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public, iar din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare.

About Author

admin