Primarii și funcționarii din sfera socială vor avea salarii majorate cu până la 50 %

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a decis să susțină politic un proiect de lege care prevede majorarea cu până la 50 la sută a salariilor primarilor și funcționarilor din sfera socială din orașe și sate. Majorările salariale ar putea fi aplicare deja din luna august. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, la briefingul de presă organizat după ședința săptămânală a formațiunii.

”Astăzi, Partidul Democrat a decis să susțină politic în Parlament soluțiile prezentate de colegi, până la finalul acestei sesiuni, să urgentăm procedurile, astfel încât majorările respective să devină efective cât mai rapid”, a spus Cebotari.

Acesta a explicat că resursele necesare pentru majorări sunt din contul veniturilor în creștere ale bugetului de stat, dar și din contul celor suplimentare înregistrate în raioane.

”Pentru acest an, banii vor fi de la bugetul de stat, iar din anul viitor, vor fi și alte surse de finanțare, inclusiv din contul serviciilor prestate în teritoriu”, a explicat Cebotari.

Vicepreședintele PDM a mai spus că decizia de majorare a salariilor funcționarilor și aleșilor a fost luată în urma întâlnirilor cu reprezentanții administrației publice locale.

”În ultima perioadă, conducerea Guvernului a avut întâlniri cu primarii din toată țara. La fel, și conducerea Partidului Democrat a discutat cu primarii afiliați formațiunii noastre politice, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă aceștia. Unele probleme sunt în curs de rezolvare, la altele încă se caută soluții”, a precizat Vlad Cebotari și a mai spus că Guvernul urmează să vină cu soluții și la alte probleme abordate de administrația locală.

sursa: moldova24.info

About Author

admin