Proiectul PDM de interzicere a propagandei rusești, discutat în Parlament săptămâna aceasta

Proiectul de lege care prevede interzicerea propagandei rusești în Republica Moldova va fi examinat de Parlament săptămâna aceasta. PDM a anunțat că a propus includerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului.

Iniţiativa semnată de deputaţii PDM şi PPE, având ca scop securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi.

În comunicatul PDM se atrage atenția că iniţiativa dată se referă strict la limitări ce ţin de emisiunile informativ-analitice şi nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara ţării care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

About Author

admin

  • Silvia Tătaru

    Un astfel de proiect este absolut necesar în pentru țara noastră și așa, atâția ani am fost rusificați, acum să permitem să manipularea și războiul hibrid?!

  • Aliona Borta

    Deja a treia incercare a PDM-ului mi se pare, sper ca macar asta sa fie cu noroc, deja nu-i Filat, nu-i PLDM-ul sa-i apere interesele de business a lui Chiril Lucinschi ce retransla NTV-ul si nu dorea sa investeasca pentru a produce produs autohton.