Propunere din Diasporă: Dacă Năstase este atât de preocupat de patrimoniul public, ar trebui să întoarcă statului sediul formaţiunii sale

Dacă noul primar de Chişinău, Andrei Năstase, este atât de preocupat de soarta patrimoniului public, atunci ar trebui să întoarcă statului şi sediul formaţiunii sale, privatizat ilegal de fratele său, Vasile Năstase. De această părere este Teodor Bucatari, cetăţean moldovean stabilit în Marea Britanie, într-o postare pe Facebook.

Constatarea lui Bucatari se produce în contextual scandalului de la cinematograful Gaudeamus, al cărui proprietar a dispus demolarea clădirii.

“Ideologii pro-menținere şi răscumpărare a clădirii Gaudeamus vorbesc despre o eventuală modernizare a edificiului într-un centru cultural multifuncțional, care să conțină ateliere pentru regizori, săli de proiectare a filmelor, încăperi pentru ocupații de dansuri şi studii actoriceşti, etc. Pe ce bani va fi răscumpărată şi modernizată cl]direa – ideologii, activiştii şi trubadurii civili tac mâlc. Totul se rezumă la păstrarea vechiturii de clădire cu orice preț”, scrie Teodor Bucatari.

Sursa citată se referă, în continuare, şi la sediul PPDA, care reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat, dar care a fost privatizată ilegal de fratele lui Andrei Năstase.

“Dacă tot vrem să construim o societate culturală puternic dezvoltată, cu spații multifuncționale de dezvoltare spirituală a cetățenilor, nu văd nici o problemă de ce primăria nu s-ar apuca să reîntoarcă în proprietatea statului sediul PPDA, aflat pe strada 31 august, care, ]n raport cu claia de cărămizi a Gaudeamusului, chiar reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat. Ce bine s-ar lipi în sediul PPDA o mini-bibliotecă sau o librărie care să trezească în subconştientul moldovenilor dragostea față de lectură”, notează Bucatari.

“Fratele lui Andrei Năstase a privatizat clădirea cu grave derapaje juridice şi conform schemelor tradiționale ale mafiilor imobiliare locale. Linişte în sânul presei de gardă a societății moldoveneşti… subiectul reprezintă un tabu”, conchide sursa citată.

sursa: today.md

About Author

admin