PSRM a reiterat că va susține proiectul Bugetului pentru 2021, propus de Guvernul Chicu

Deputații PSRM au reiterat sprijinul pentru proiectele principalelor legi bugetar-fiscale ale țării. Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a discutat această temă, precum și alte subiecte de actualitate, la ședința de astăzi, cu participarea președintelui țării, Igor Dodon.

„Aceste legi importante trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a declarat Igor Dodon în cadrul ședinței.

Fracțiunea PSRM a luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării.

„Insistăm pe ideea că decizia președintelui ales este, fie o trădare a propriilor ei alegători, cărora le-a promis un șir de acțiuni, fie o frică de a-și asuma guvernarea țării în perioada crizei pandemice. Suntem gata în continuare să susținem un Guvern propus de Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști și o îndemnăm să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens”, spun socialiștii.

Totodată, deputații PSRM și-au exprimat îngrijorarea față de tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului. “Anumite afirmații necumpătate în raport cu cetățenii din Transnistria, pe care-i numesc „separatiști”, dar și alte declarații neprietenești la adresa Rusiei, au generat diverse analize și scenarii, care includ și pericolul dezghețării conflictului de pe Nistru”, a punctat Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii PSRM.

About Author

admin