Punctele de trecere Mirnoe și Vulcănești, inspectate astăzi de către șeful adjunct al Poliției de Frontieră


Punctele de trecere Mirnoe și Vulcănești, situate la frontieră cu Ucraina, au fost inspectate astăzi de către șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov. Vizita s-a lăsat cu verificări minuțioase asupra programului de lucru, echipamentului din dotare și nemijlocit asupra inspectorilor de frontieră, aflați în tură.

Valentin Fiodorov a trecut pe la fiecare tonetă de control, amplasate pe ambele direcții de deplasare, intrare și ieșire din țară, pentru a evalua starea acestora și condițiile de muncă ai angajaților Poliției de Frontieră. La fel, s-a cronometrat timpul de procesare a datelor din documentele de călătorie pentru a controla care este legătura cu baza de date a IGPF, dar și care este timpul de așteptare la trecerea frontierei de stat. Astfel, s-a confirmat că traversarea prin aceste două puncte de trecere se realizează rapid, iar în majoritatea cazurilor călătorii sunt cetățeni moldoveni care pleacă pe litoralul Mării Negre, dar și cei ai Ucrainei, care tranzitează teritoriul Republicii Moldova cu scop de a ajunge în una din țările UE. La necesitate, cu referire la zilele de week-end când crește numărul de traversări ale frontierei, este suplimentat numărul de polițiști de frontieră și lucrul derulează după un program special, menit să degajeze circulația.

În cadrul unor discuții cu managerii punctelor de trecere Mirnoe și Vulcănești s-a reiterat importanța și necesitatea gestionării corecte a activității de control al trecerii frontierei de stat în perioada estivală. ”Fiți atenți și ingenioși în situațiile problematice, solicitați ajutor și susținere din partea conducerii IGPF în astfel de cazuri. Informați călătorii cu orice schimbare de situație și fiți onești și corecți în relația cu aceștia”,a menționat șeful adjunct al Poliției de Frontieră.

Cât de satisfăcuți sunt de serviciile prestate la frontieră și dacă au existat neînțelegeri în timpul traversării frontierei de stat, au fost întrebați din călătorii aflați în trafic. Totodată, acestora li s-a reamintit că în prezent vinietele pot fi procurate și la stațiile de alimentare.

Amintim că în contextul indicațiilor Prim-ministrului Republicii Moldova și a lacunelor identificate în activitatea de frontieră, conducerea Poliției de Frontieră își va îndesi vizitele în teritoriu pentru a revizui modalitatea de lucru, dar și de comportament al fiecărui angajat de frontieră.

About Author

admin