Putin ignorat de Psaki de ziua lui

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat Jennifer Psaki nu i-a urat la mulţi ani preşedintelui rus Vladimir Putin, atunci când i s-a oferit ocazia să facă acest lucru, într-o conferinţă de presă, relatează RIA Novosti online.
putin
“Voi nota, de ziua sa, că este şi ziua (de naştere) a (arhiepiscopului emerit sud-african) Desmond Tutu. Este de asemenea ziua (violoncelistului francezo-american) Yo-Yo Ma… aşa că voi sărbători ziua de naştere a tuturor celor care s-au născut azi (marţi)”, a declarat Psaki, răspunzându-i unui reporter care a invitat-o să profite de ocazie pentru a-i ura la mulţi ani liderului rus.

Putin, care a sărbătorit împlinirea vârstei de 62 de ani marţi, a discutat la telefon, între alţii, cu preşedinţii cazah Nursultan Nazarbaiev, belarus Aleksandr Lukaşenko, azer Ilham Aliev şi armean Serj Sargsyan, dar şi cu premierul japonez Shinzo Abe şi fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, preşedintele rus şi-a luat o zi liberă “în Siberia, în taigaua siberiană, la 300-400 de kilometri distanţă de cel mai apropiat oraş sau sat, pentru a se relaxa de ziua sa”.

sursa: Mediafax

LiveNews

About Author

admin