Racolau tineri și îi obligau să cerșească // VIDEO

Un grup de persoane, cu vârsta între 25 și 35 de ani, domiciliate în raionul Ialoveni, este suspectat de trafic de persoane. Suspecții ar fi racolat și obligat să cerșească patru persoane cu vârstele cuprinse între 25 și 30 de ani. Unul dintre suspecți este reținut de poliție pentru 30 de zile.

Pentru a ascunde activitatea criminală, aceștia acționau sub pretextul desfășurării unei activități de binefacere și voluntariat și utilizau diferite slogane („Dăruiește Viață”, Dăruiește viitor”) inscripționa-te pe tricourile care erau îmbrăcate în timpul cerșitului și cutii din plastic pentru colectarea mijloacelor bănești.

Victimele stăteau în fiecare zi la diferite intersecții din municipiul Chișinău, ca să cerșească bani pentru copiii care suferă de diferite boli. Timp de o zi, aceștia acumulau circa 600 de lei. La sfârșitul zilei, banii erau strânși de stăpâni, folosiți  în scopuri personale, victimelor revenindu-le câte 100 de lei.

La 2 februarie, curent, forțele de ordine au desfășurat percheziții la domiciliul suspecților, unde au fost ridicate ștampila organizației sub paravanul căreia figuranții își desfășurau activitatea criminală, actele de constituire a acesteia, lădițe destinate colectării mijloacelor bănești și alte probe ce dovedesc vinovăția acestora.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

About Author

Reporter