Reacția PD după decizia Judecătoriei orășenești din Moscova: Rușii continuă hărțuirea cu dosare politice împotriva lui Vlad Plahotniuc

Faptul că Judecătoria orășenească a Moscovei a menținut anume astăzi decizia instanței Basmannîi, de a-l anunța pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în căutare internațională, nu este deloc întâmplător. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Ziarul Național că este încă o confirmare a caracterului politic al dosarului, pentru că anume astăzi a fost promulgată legea care interzicea propaganda rusă la TV și radio în Moldova.

„Este evident că rușii continuă hărțuirea cu dosare politice împotriva lui Vlad Plahotniuc, în ziua în care la Chișinău președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat, în calitate de președinte interimar, legea care interzice propaganda rusească pe teritoriul R. Moldova. Este vorba de un șantaj politic făcut într-un an electoral”, a declarat Gămurari.

În același context, purtătorul de cuvânt al PD a subliniat că pe plan internațional decizia Judecătoriei din Moscova nu produce nici un efect, mai ales că, anterior, Secretariatul General al INTERPOL a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Rusiei în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume.

„Putem să ne așteptăm și la alte astfel de acțiuni din partea Rusiei”, a conchis Gămurari.

Amintim că reprezentanții Judecătoriei raionale Basmanîi au declarat anterior pentru presa din Federația Rusă că liderul PD este cercetat penal pentru „ură rasială, politică, ideologică şi etnică”.

Cei de la PD au spus, în replică, că este vorba de un dosar politic și au catalogat acțiunile Rusiei drept „o provocare, hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși reprezentanții partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului”.

sursa: moldova24.info

About Author

admin

  • Alexei Gheorghivici

    Hai lăsați-o mai moale, că doar nu o să ne încredem în justiția din Rusia, mai ales că Interpolul din Lyon a respins solicitarea rușilor, motivînd că ar fi o dispută de natură politică.

  • Serafim

    Au ajuns rușii sa se potriviasca la mintea proasta a lui Usatii.

  • Elena Covali

    Este in stilul la rusi. Pentru cei mintali cred ca nu trebuie de lamurit la slab mintali ce s-a intimplat in Ucraina.